Νέο People GTi 200. People with Power…

Στην καρδιά της σχεδιαστικής καινοτομίας, την Ιταλία, η εταιρία ίδρυσε ένα κέντρο σχεδιασμού που διατηρεί όλα τα σπάνια συστατικά της φημισμένης Ιταλικής σχολής, μετατρέποντάς τα σε δημιουργίες από μέταλλο και… ψυχή !

Το αποτέλεσμα, είναι ένα σκούτερ που καταφέρνει να συνδυάζει την άνεση με τη χρηστικότητα, παράλληλα με τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας. Ο εντελώς νέας φιλοσοφίας κινητήρας - μέλος της σειράς G5 - αποτελεί ένα πανάλαφρο σύνολο 205 κυβικών που καταφέρνει να δίνει την μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ που μπορεί να βρεί κανείς σήμερα σε scooter 150-200cc. Στην πραγματικότητα, με την ονομαστική ισχύ των 21,1 ίππων εξασφαλίζει επιδόσεις ανάλογες των scooter της μεγαλύτερης κατηγορίας των 250-300cc, πετυχαίνοντας παράλληλα χαμηλούς ρύπους και κατανάλωση, πράγμα που πρίν λίγα χρόνια ήταν από οξύμωρο έως αδύνατον.

 

Οι σχεδιαστικές «πρωτιές» όμως, δεν σταματούν στον κινητήρα αλλά επεκτείνονται στη γεωμετρία και στη συνολική συμπεριφορά στην οδήγηση. Πραγματικό θαύμα αποτελεί ο τρόπος που το ευέλικτο σύνολο περνάει πάνω από τις -συχνές- ανωμαλίες των Ελληνικών δρόμων, με κορυφαία αίσθηση ασφάλειας και απίστευτη φιλικότητα προς τον αναβάτη. Πώς το καταφέρνει; Πολύ απλά, η Κymco αποφάσισε ότι είναι πια καιρός η κατηγορία scooter να αποκτήσει αέρα… μοτοσυκλέτας! Με άλλα λόγια, να αποκτήσει άκαμπτο πλαίσιο και εξελιγμένες αναρτήσεις, με αποτέλεσμα μια νέα φιλοσοφία μετακίνησης που ανατρέπει τις απλοϊκές κατασκευές του παρελθόντος.

Με τα πρώτα χιλιόμετρα, ο αναβάτης νοιώθει το βάρος και τον όγκο να εξαφανίζονται κάτω από τα πόδια του, κάτι που μεταμορφώνει το φινετσάτο δίτροχο σε ένα απίστευτα ευέλικτο όχημα, χαρακτηριστικό που θα εκτιμηθεί έντονα μέσα στην ασφυκτική κίνηση της πόλης. Κύριοι υπεύθυνοι αυτής της μεταμόρφωσης είναι το χαμηλό, μελετημένο κέντρο βάρους, που κάνει το GTi 200 να δείχνει πολύ ελαφρύτερο και η επίσης χαμηλή θέση οδήγησης, που προκαλεί στον αναβάτη αίσθηση απόλυτης σιγουριάς και ελέγχου.

Και έρχεται η ώρα των σκληρών αριθμών. «Πόσο κάνει» θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, με την σκέψη του να υπολογίζει – σίγουρα - ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που πρόκειται να καταβάλει τελικά.

Στα 3.395 Ευρώ και με δυνατότητα χρηματοδότησης για 18 δόσεις με επιδότηση των τόκων, το People GTi 200 φλερτάρει έντονα με τον τίτλο «Ευκαιρία της Χρονιάς», ανοίγοντας πρώτο την αυλαία στο έργο «Τα scooter δεν θα είναι πλέον αυτό που ήταν κάποτε». Ευτυχώς…