Νέα σειρά κινητήρων G5-SC εξοπλίζει το XCITING 400i !

Η Kymco παρουσίαζει την νέα σειρά κινητήρων G5 SC που ορίζουν νέα πρότυπα στην κατηγορία των scooter.

10.1

Οι καινοτόμες τεχνικές λύσεις, που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή τους, οδήγησαν σε ένα μηχανικό θαύμα: μειωμένο βάρος, σημαντική αύξηση των επιδόσεων και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Ο νέος κινητήρας είναι προς το παρόν διαθέσιμος στα 400 κυβικά, αλλά σύντομα θα δούμε την επέκταση του και σε άλλους κυβισμούς.

Το Xciting 400i που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά, είναι το πρώτο scooter που είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη από το ευρύ φάσμα των κινητήρων Kymco.

Ο νέοςG5 SC των 400κυβικών, εξασφαλίζει στο XCITING 400 i υψηλότερο επίπεδο ισχύος και ροπής σε σύγκριση με τουςκυριότερους ανταγωνιστές της κατηγορίας, παράλληλα με αυξημένες επιδόσεις άμεσα συγκρίσιμες με εκείνες των σκούτερ 500 κυβικών.

Η μέγιστη ισχύς τουείναι 26.5 kW (36.1 hp) στις 7500 στροφές / λεπτό (δηλαδή ξεπερνά σε απόδοση τους90 hp / λίτρο) και η ροπή φτάνει τα 37,7 Nm στις 6250 στροφές / λεπτό.

Οι επιδόσεις αυτές είναι συγκρίσιμες με εκείνες των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων (SuperCharged) και από εκεί προέρχεται και η κωδική ονομασία SC.

Βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα KymcoG5 SC:

1. Κυβισμός 400cc με δύναμη και ροπή παρόμοιες ενός κινητήρα 500cc, χάρη στις μειωμένες τριβές.

2. Εξαιρετικά περιορισμένες συνολικές διαστάσεις και βάρος

10.2

3. Τέσσερις βαλβίδες στην κεφαλή, που λειτουργούν με κοκοράκια με ρουλεμάν

10.3

4. Χρήση κουζινέτων στην έδραση στρόφαλου και μπιέλας

10.4

5. Ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή για βέλτιστη ροή καυσίμου με άμεση πλήρωση θαλάμου καύσης

10.5

6. Εξελιγμένος ψεκασμός της KEIHIN